NovaTV

Aquí podràs trobar els vídeos de totes les activitats i accions relacionades amb Nova- Innovació Social.

També tenim més vídeos aquí:

14.03.2013// Sabem que la pau no és solament l’absència de guerra, però tenim tècniques per aconseguir, en un món on la violència és omnipresent, la pau real? Què estan fent col·lectius, moviments i organitzacions per aconseguir un país sense exèrcit o l’empoderament de les societats civils en estratègies noviolentes? Des de Pau i Treva i  Novact donen resposta a aquestes i d’altres preguntes, a més d’oferir alternatives i propostes de noviolència.

07.03/2013// El passat dijous 7 de març es celebrà la cinquena sessió del Cicle de “Topies”. Coneixement cooperatiu, en xarxa. Crowdsourcing. Open Data. Cocreació. Comunicació alternativa… Paraules que son part d’una forma de vida on la competitivitat i l’acumulació de coneixement s’entén com a col·lectiu i no com a individu. Amb el tema central de la transició cap a la societat del coneixement compartit i de la comunicació democràtica, coneixerem les propostes de La Tele, La Directa, Esbiosfera i Xell. Associacions, moviments, fundacions i col·lectius que fa anys treballen per una formació en la col·laboració cultural, educativa i comunicativa.

21.02.2013// El passat dijous 21 de febrer es va celebrar la quarta sessió del Cicle de “Topies”-Alternatives reals i practicades. Aquesta sessió va mostrar les alternatives existents i les possibilitats reals per caminar cap a un sistema financer no especulatiu.

18.02.2013// El passat dilluns 18 de febrer es va celebrar la sessió amb Manuel Villoria de Transparència Internacional dins del marc del Cicle “Transparència i Bon Govern”. Des de l’organització no governamental dedicada a combatre la corrupció a través de la transparència,  Villoria ens va parlar de la necessitat de comprendre i enfrontar els dos rostres de la corrupció: qui corromp i qui permet ser corromput.

14.02.2013// El passat dijous14 de febrer  es va celebrar la tercera sessió del Cicle de Topies amb la “Transició vers una economia social, equitativa i sostenible”. Durant la jornada vam comptar amb topies interessants com les de CloudHousing, la Xarxa d’Economia Solidària, La proposta de Vilanova en Transició o la filosofia de l’Economia del bé comú. L’economia solidària busca la transformació social a través del canvi de perspectiva econòmica. Aconseguir una economia social passa també per una evolució del hàbits com a persones consumidores. A més, la crisi impulsa les alternatives que defensen una economia més humana, com ara les monedes socials

07.02.2013// El passat dijous 2 de febrer  es va celebrar la segona sessió del Cicle de Topies amb la “Transició vers la sostenibilitat ambiental”. Aquesta  jornada va mostrar la possibilitat de viure sota la premissa del desenvolupament sostenible. Així, iniciatives i col·lectius com Som energia, Transitions Towns i Aigua és Vida van mostrar com es facilitar la balança entre el creixement de la societat i el medi ambient. Propostes, iniciatives i experiencies!

31.01.2013// El passat dijous 31 de gener es va celebrar la primera sessió del Cicle de Topies amb la “Transició vers una democràcia participativa i deliberativa”. La Cooperativa Intergral Catalana, l’equip Delibera i el grup Transparents.org ens mostraren algunes de les alternatives que diversos col·lectius i organitzacions estan engegant per afavorir unes polítiques més obertes, participatives i transparents.

01.02.2013// El passat divendres 1 de febrer es va celebrar la quarta sessió del Cicle “La Catalunya indepndent que volem” sobre la transparència i el control de poder a la Catalunya independent. Aquesta sessió va comptar amb la ponència del director de Nova-Innovació Social, Martí Olivella, que va parlar de la necessitat d’una llei de transparència i de les eines per aconseguir un govern obert efectiu.

22.01.2013// El passat 22 de gener, Nagore de los Rios va participar en la Quarta sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”.  La política està utilitzant cada vegada més els mitjans informàtics i tecnològics de l’anomenat món 2.0 per fomentar la participació i la transparència. No obstant això, aquesta obertura de dades es fa de forma correcta? Nagore de los Ríos, directora de Irekia-Govern obert d’Euskadi va contestar a aquesta i a altres reflexions en la sessió “Bon govern i obertura de dades: un engany impermeable?”.

18.12.2012// El passat 18 de decembre  Antoni Gutiérrez-Rubí va ser el ponent de la Tercera sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. D’una manera molt pedagògica i amical, va transmetre el feixuc concepte de la governabilitat i de les noves vies de comunicació que fomenten una política vigilada.

22.11.2012//El passat  22 de novembre es va celebrar l’última sessió del Cicle Dosebodiència Civil. La jornada es va centrar en la desobediència en Internet i Internacional. Lorea i Laura Arau ens mostraren la necessitat de la desobediència civil per la defensa ciutadana.

20.11.2012//El passat 20 de novembre es va celebrar la segona sessió del Cicle “Transparència i Bon Govern”. En aquesta jornada va  participar Mar cabra, de Fundación Civio. Una organització sense ànim de lucre que lluita per la transparència informativa i l’obertura de dades a través de l’ús de la tecnologia. “Desenvolupem aplicacions web i generem continguts periodístics de qualitat”, afirmen. Els seus projectes principals inclouen les aplicacions tuderechoasaber.es, dondevanmisimpuestos.es i espanaenllamas.es.

23.10.2012// “Espanya és l’únic país amb més d’un milió d’habitants que no té una llei d’accés a la informació pública”. El passat dimarts 23 d’octubre, es va celebrar a Nova-Innovació Social la sessió inaugural del Cicle “Transparència i Bon Govern”, organitzat per Transparents.org, amb la participació de Victoria Anderica, d’Access Info Europe. Una jornada centrada en el dret a la informació i a la participació ciutadana.

18.10.2012//El passat 18 d’octubre es va celebrar a Nova-Innovació Social la tercera sessió del Cicle Desobediència Civil. La jornada va donar espai als moviments de desobediència per explicar el per què de les seves accions i el com van arribar fins on estan ara.  Així,  YonopagoBCN, Memetro, Penyora Fiscal per la Transparència i Novullpagar van afavorir una sessió on la màxima va ser:  “la desobediencia cal practicar-la amb humor i sense por!”

11.10.2012// El passat 11 d’octubre es va celebrar a Nova-Innovació Social la segona sessió del Cicle Desobediència Civil. Una jornada on ens van presentar la campanya Crida a la desobediència civil pels drets humans i contra la dictadura financera. Una mobilitzacio ciutadana iniciada per reconegudes persones de la lluita social com Ada Colau, Anna Monjo, Arcadi Oliveres, Esther Vivas, Federico Mayor Zaragoza, Gabriela Serra, Itziar González, Pepe Beunza, Montserrat Ponsa i Jordi García Jané, entre d’altres. Aquesta, busca la cohesió social i el debat per lluitar contra l’oligarquia financera, els polítics i els tecnòcrates de la Troika.

La jornada va ser molt participativa amb debats grupals i propostes molt interessants per acabar amb el sistema actual.

04.10.2012// El passat 4 d’octubre es va celebrar a Nova-Innovació Social la primera sessió del Cicle Desobediència Civil. Una jornada centrada en les accions de desobediència exemplificades en la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i els Iaioflautas.

Més informació: www.nova.cat

02.10.2012// Martí Olivella, director de Nova-Innovació Social, va participar en la Social Media Week amb una conferència comuna anomenada “Toma de decisiones y cambio social”, que giraba entorn al projecte Dontknow, una xarxa social per prendre decisions. A partir del minut 15 del vídeo, Olivella parla sobre un canvi a nivell col·lectiu a través de les preguntes que es fan actualment les persones.

*El vídeo no està disponible en aquests moments per problemes del servidor de l’organització, estem treballant perquè ens passin el link de nou.

Més infromació: http://socialmediaweek.org/

16.07.2012// Ara que venen les vacances, què us semblaria tenir a l’Arcadi Oliveres com a professor particular?

L’equip de gravació de DocArcadi ha publicat material inèdit i l’ha compartit a la xarxa amb llicència lliure. Així, tenim accés a aquestes classes especials i magistrals de l’activista i catedràtic d’Economia Aplicada. Anècdotes i dades que ajuden a conèixer tot el que hi ha rere les empreses transnacionals, els interessos de les guerres o el funcionament del sistema neoliberal.

Els vídeos són part d’un documental d’autor rodat en clau de road movie al voltant de la figura del catedràtic i s’està finançant parcialment a través de dues campanyes de crowdfunding. Un projecte de la cineasta Èrika Sánchez Marcos amb la productora Unicamente Severo Films.

“El projecte té la intenció d’oferir el punt de vista d’una altra generació, la de la seva directora, sobre una figura com la d’Arcadi Oliveres, i pretén ser una mirada personal sobre el seu passat en connexió amb el seu present. Per això serà un documental d’autor i no es tracta de cap homenatge.”

Més informació: https://www.facebook.com/pages/DocArcadi-Documental-sobre-Arcadi-Oliveres/144609918947867

09.06.2012// El passat 9 de juny, el Fòrum Social Català (FSCat) va celebrar la jornada pública de la seva III edició a la Plaça Catalunya de Barcelona. Sota el lema “Fem possible un altre món. Tothom és clau”, es presentaren diferents projectes i campanyes  amb un mateix denominador comú: “Sí tenim propostes de canvi

Més informació:www.forumsocialcatala.cat

07.06.2012// El passat dijous 7 de juny, Nova-Innovació Social i Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs de Justícia i Pau celebraren la presentació del llibre ‘La Societat Noviolenta. Converses amb Pepe Beunza’. Sessió que presentà Gabriela Serra, militant i membre de diversos col·lectius de pau i desenvolupament.

Més informació: www.nova.cat

06.06.2012// El Fòrum Social Català (FSCat) celebrara aquest dissabte, 9 de juny, la seva III edició, en un format completament diferent al de les edicions anteriors. Si en 2008 i 2010 l’acte es feia en un recinte tancat de Barcelona, enguany s’ha decidit prendre el cor de la ciutat, amb tot el seu simbolisme, per fer aquesta celebració.

Més informació:www.forumsocialcatala.cat

29.05.2012// El col·lectiu Ciutadania Activa rellença la seva campanya per la Transparència Pública: “Els qui complim amb els nostres deures ciutadans pagant els impostos tenim dret a saber què es fa amb els nostres diners i on van a parar. I en concret, necessitem saber d’on surten i com es gestionen  les ajudes governamentals als bancs i caixes.”

Més informació: www.transparents.org

Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories