Història

 ….de l’entitat

L’associació va ser fundada l’any 1999, recull el bagatge, però, de més de 40 anys d’experiència del seu equip impulsor en qüestions relacionades amb la innovació social i la transformació noviolenta de conflictes. La seva trajectòria s’inicia durant la dictadura a l’estat espanyol, en el moment en què part de l’equip que avui constitueix nova va aplicar una estratègia noviolenta per aconseguir el dret a l’objecció de consciència al servei militar.

En aquell moment, alguns dels actuals membres de nova van participar activament en la fundació i impuls de l’equip OC-Pax Christi, el Grup d’Objectors de Can Serra (GOCE), i el Moviment dels Objectors de Consciència  (MOC). També es van involucrar en la creació d’organitzacions i xarxes noviolentes com els Casals de la Pau o el CANVI col·lectiu d’Acció Noviolenta dels Països Catalans.

Des de 1983 alguns dels membres actuals de nova han creat o participat activament en diverses associacions com el Centre d’Estudis Joan Bardina, el Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha, la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat, la Fundació per la Pau i Ecoconcern –associació per la innovació social. Des d’aquesta última van organitzar el Fòrum Català per Repensar la Societat (1996-2001) en el marc de l’Aliança per a un món responsable, plural i solidari (1995-2001).

Amb el canvi de segle es decideix la creació de nova per continuar impulsant iniciatives d’innovació social en qualsevol àmbit de la societat: participació i transparèncianoviolència i d’alternatives al sistema.  Ara, amb un equip de totes les edats, nova afronta el repte de compartir coneixements amb la nova generació per, junts, fer un món habitable per a tothom.

…de les persones 

Pepe Beunza

Simonetta Costanzo Pittaluga

Martí Olivella

Carme Tarrida

Felip Daza

Luisa Martín

Jordi Palou-Loverdós

Montserrat Ponsa

 

Tags: , ,Què fem

Col·laborem amb


Categories